Нещодавно Пекінське експортно-імпортне агентство запросило до себе кримських бізнесменів. У КНР подібне відомство не може діяти за власною ініціативою. Чи можна вважати це знаком того, що Китай розглядає Крим як територію Росії?

Ситуацію в програмі «Романенко. Бесіди» коментує медіаексперт, політолог, колишній перший заступник керівника Національної телерадіокомпанії України Олександр Харебін.

«На сьогодні для України Будапештського меморандуму немає. Політична реальність і нинішня слабкість України анулювала зобов'язання всіх країн перед нею. Щоб когось вважали партнером, потрібно мати дві речі: силу і стратегію», - говорить він.

За словами експерта, Україна в такій ситуації може бути в кращому випадку ресурсом. Китай, який вже фактично скупив Африку, може мати такий намір і щодо України. У нашій країні вже зараз є багато емісарів Китаю на зарплатах.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

«Українська влада часів Порошенка і Януковича дозволила створити в країні цілий клас лобістів Китаю. Існував міжнародний баланс. Після загострення американо-китайських відносин при Трампі Україна опинилася в дуже складному становищі. Альянс РФ з Китаєм всім відомий, і все його бояться. Китай спробував зайти в Україну «м'якою силою», але йому не дали», - зазначає Олександр Харебін.

Раніше Знай.ua повідомляв про те, скільки коштів Китай витратив на боротьбу з бідністю.

Також наводилася думку експерта про те, що в США не вважають Росію серйозною загрозою.