Про перемогу Китаю над бідністю заявив голова КНР Сі Цзіньпін. У програмі «Суть событий» детальніше про це розповіла журналістка Катерина Котенкова.

«За словами китайського лідера, 98,99 млн жителів сільської місцевості «переступили межу бідності», з числа бідних районів було виведено 832 повітів і 128 тисяч сіл. За останні 8 років Китай інвестував у боротьбу з бідністю близько 1,6 трлн юанів (близько $246 млрд)», - процитувала Котенкова

Ведуча каже, що Китай планує повністю перемогти бідність і побудувати середньозаможне суспільство.

До речі, термін «суспільство середньої заможності» був започаткований у 1979 році. Його ввів «архітектор китайських реформ» Ден Сяопін задля переходу з аграрного суспільства до світського, індустріального, міського. Тобто, задля модернізації країни.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Згідно статистики Світового банку, «перетнули межу бідності» 850 млн. осіб. Це дані за останні 40 років.

Нагадаємо Знай.ua повідомляв прогноз Котенкової, що субсидії не врятують.

Раніше Знай.ua поширював заяву Котенкової, що якість комунальних послуг стає лише гіршою, а комунальні послуги стають все дорожчими.