Чи можуть початися сепаратні переговори США і Росії? І чи можна виключити, що вони вже йдуть? Чим це може обернутися?

Ситуацію в програмі «Культ особистості» коментує політолог і політичний експерт, голова Українського інституту аналізу та менеджменту політики Руслан Бортнік.

«Американо-російські перемовини можуть сприйматися як елемент гри проти Китаю. Інформацію про це можуть зливати китайцям: Росія домовляється з США за вашою спиною. Вся риторика американських демократів, яка так подобається Росії, може бути просто грою», - вважає політолог.

На його думку, найбільш антиросійським президентом США був Дональд Трамп, який постійно доводив, що він не агент Кремля - ​​і в результаті довів відносини з Росією до того, що їх вже не виправити.

Популярні новини зараз
З 1 квітня почнете отримувати від 3 520 до 8 тисяч гривень: чиї виплати стали більшими Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

«Українсько-американських відносин дотепер не існує. Ми залишаємося лише елементом американо-російських відносин. Але я не думаю, що Байден буде здатний продати Україну. Цьому завадить двопартійний консенсус. Але можна буде реалізувати якусь мирну, «обамівську» модель. Адже адміністрація Байдена відрізняться від адміністрації Трампа в одному важливому пункті: у цих людей розв'язані руки, їм не потрібно доводити, що вони не агенти Кремля», - говорить Руслан Бортнік.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він коментував позицію адміністрації Джо Байдена щодо Ігоря Коломойського.

Також Бортнік розповів про боротьбу позовів в американських судах.