Український політолог, правозахисник і блогер Михайло Чаплига в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24» розповів, як працюють громадські організації в сучасному світі.

«У старому світі була держава, вона боролася за території, захоплювала ці території ім'ям корони... І весь негатив після того, як ти щось захопив, йшов на цю корону. Приблизно років так 300-200 назад держава придумала наступне: а чого це ми повинні захоплювати? Давайте ми створимо ТОВ «Управління колонією». Це ж приватна контора. І ця приватна контора оплатить нам трохи грошей на армію свою, поїде туди, а ми їй забезпечимо дипломатичну «кришу», і вони будуть там. Якщо що, ми скажемо: «Це негідники-бізнесмени, а ми за свободу і демократію», - говорить експерт.

За його словами, відтоді нічого не змінилося, і в сучасному світі відбувається те ж саме.

«Уже давно третя фаза. Раніше спецслужби брали працівників, шпигунів засилали, ці шпигуни когось труїли... А зараз пішли іншим шляхом взагалі. Спецслужби – це просто така адміністративна контора. Яка що робить? Всіх позвільняти нафіг на аутсорс, вони роблять громадські організації. І ми білі і пухнасті, ми займаємося аналітикою, а все інше – це на грантовій основі товариші хочуть щось розслідувати в ім'я високих цілей демократії. Як же ми можемо заборонити їм розслідувати? Ми їм можемо дати грошей, причому вони виграють на грантовій основі. І вперед: ми їм зливаємо всю інфу, яка у нас є... Але це не ми, це громадські організації. Вони розслідували і ось вони дорозслідувалися. Ось тепер це в сучасному світі діє саме так», - резюмував Чаплига.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортник розповів про причини рішення РНБО розслідувати голосування депутатів за Харківські угоди.

Також Знай.uа повідомляв, що Володимир Зеленський підтримав санкції проти Ігоря Коломойського.