Фільм про «вагнерівців» від Netflix, BBC і Bellingcat не загострить ситуацію на Донбасі.

Таку думку висловив політичний експерт, керівник Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко в програмі «Что дальше» на каналі «Знай24».

Він припустив, що фільм буде складатися з двох частин.

У першій частині журналісти розкажуть, що таке ПВК «Вагнер», хто туди потрапляє, як їх навчають, чи надається їм підтримка і сприяння Головним розвідуправлінням Російської Федерації. Також у фільмі можуть показати участь ПВК «Вагнер» у бойових діях проти українських військових на Донбасі.

Популярні новини зараз
Тарифи просто непідйомні для пенсіонерів: українці тікають від "Київстар" Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається" За один долар – 50 гривень: до чого варто готуватися українцям Перші 84 дні безкоштовно, потім – 25 гривень: Lifecell запровадив нову послугу задешево
Показати ще

«Таким чином, буде ще одне підтвердження присутності російського фактично військового контингенту, оскільки приватна військова компанія «Вагнер» фактично діє в інтересах Російської Федерації на Донбасі. Це буде ще одним з підтверджень і доказів вже до тих, які і так є», - каже Мусієнко.

Друга частина фільму буде стосуватися безпосередньо самої спецоперації по «вагнерівцях».

«Буде, я так розумію, описаний її сценарій, чому фактично цього не відбулося. І ось другий етап, звичайно, може принести якісь репутаційні, іміджеві та політичні втрати. У тому контексті, що все-таки якщо вірити тим джерелам, які є на даний момент, то до цієї операції були залучені американські та турецькі спецслужби. Ви ж розумієте, що якщо знайде підтвердження якимось чином інформація про те, що фактично дані американських спецслужб або інших, які сприяють і допомагають Україні, зливалися в Російську Федерацію... То, звичайно, це матиме дуже, скажімо так, негативні наслідки», - стверджує він.

Мусієнко вважає, що представники влади обрали «не зовсім правильну стратегію».

«Необхідно було не блокувати створення цієї парламентської комісії слідчої, дати їм попрацювати, знайти дані. Я думаю, що ми всі повинні бути зацікавлені в тому, щоб в умовах війни наша армія і наші спецслужби були захищені і фактично протидіяли ворогові. І щоб у нас десь в кабінетах вищих не було шпигунів в ідеалі. А якщо і були – то як можна менше і не на десь найвищих ешелонах», - резюмував експерт.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортнік розповів про причини рішення РНБО розслідувати голосування депутатів за Харківські угоди.

Також Знай.uа повідомляв, що Володимир Зеленський підтримав санкції проти Ігоря Коломойського.