У програмі «Що далі» на каналі «Знай24» українсько-американський бізнесмен та експерт з криптовалют Марк Гінзбург пояснив, чому проводити паралель між тією фінансовою кризою, до якої призвела епідемія COVID-19, і Великою депресією 1930-х років у США не коректно.

«Це порівняння абсолютно не коректне», - переконаний експерт. Він зазначає, що Велика депресія у сфері економіки та фінансів 1930-х років у США мала принципово іншу базу. Окрім того, тодішній золотий стандарт дозволяв додрукувати великі суми коштів.

Зараз же ситуація у світі зовсім інша. «Сьогодні за коронавірусом, за пандемією ховаються значно більш серйозні явища, а саме глибока економічна криза», - пояснює Гінзбург. Тому сучасна світова рецесія не подібна на інші кризи минулих часів.

Гінзбург розповідає, до яких заходів вдався 32-й президент США Франклін Рузвельт під час Великої депресії. Було видано указ на конфіскацію золота із власності і населення, і різноманітних організацій – зокрема йдеться про золоті злитки, монети та прикраси. Йому зафіксували певну ціну, а ті, хто ухилявся від конфіскації, ризикували 10 років провести у в’язниці або виплатити штраф сумою в 10 тисяч доларів. Отже, так, каже експерт, валюту відв’язали від золотого стандарту.

Популярні новини зараз
"Війна на території росії": відомий астролог назвав час, коли Україна відчує мир Гречку, соняшникову олію та борошно будемо купувати за новими цінами: скільки доведеться викласти Зміни у тарифах: мобільний оператор Lifecell зробив важливе оголошення Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Нагадаємо, Єрмолаєв розповів, чим небезпечна політика пристосування.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Толкачов назвав чотири напрямки професій майбутнього.