Доцільність збереження заощаджень у доларах оцінив у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» українсько-американський бізнесмен Марк Гінзбург.

Оцінюючи ситуацію в сучасному світі, експерт робить висновок про відсутність альтернативи для фіксації заощаджень, яка би не передбачала певного ризику. «Ми сьогодні живемо в світі, в якому є якісь реальні активи і є паперові гроші», - констатує він.

Зокрема, якщо говорити про реальні активи, то їхнє утримання веде до значних витрат. Гінзбург бере до уваги нерухомість і відзначає разюче підвищення ціни на комунальні послуги за останні роки: зараз вона становить 30% від заробітної плати. З іншого боку, у цьому питанні вартість утримання не надто пропорційна вартості самого активу. «Є досить обґрунтовані побоювання і підозри щодо того, що вартість активів буде знижуватися. Як нерухомості, так і цілої низки інших активів», - переконаний Гінзбург.

Розуміючи ситуацію в країні, коли українці буквально перераховують кожну копійку та не мають належної подушки фінансової безпеки, Гінзбург не радить зберігати заощадження у реальних активах через ризики, пов’язані з ціною утримання.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" Гарчать та кусають оточуючих: серед підлітків шириться дивна субкультура Субсидії вам не бачити: що не враховують українці, звертаючись по допомогу Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку
Показати ще

Отже, альтернативою для збереження заощаджень залишаються звичайні гроші, але постає питання про валюту. «І в цьому плані, звичайно, напевно, долар є більш захищеним від інфляційних та інших процесів інструментом, ніж, наприклад, та ж гривня», - підсумовує бізнесмен.

Нагадаємо, Себастьянович пояснив, звідки виник український патерналізм.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Гінзбург вважає, що криптовалюта болісно вдарить по бюрократії.