Як відбулася перша у світі операція продажу нерухомості за криптовалюту, розповів у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» українсько-американський бізнесмен та експерт у сфері криптовалюти Марк Гінзбург.

Саме в Україні уклали першу угоду з продажу нерухомості за криптовалюту. На думку Марка Гінзбурга, це не такий вже й успіх, мовляв, у нашому світі продаж можна здійснити за будь-що. «Суть була не в тому. А саме в тому, що це було зроблено з повним циклом технології блокчейн і смарт-контрактом», - пояснює експерт суть досягнення.

Він розповідає, що інформація про успішне проведення цієї фінансової операції швидко розповсюдилася у світі, про це писали ЗМІ передових країн. 4 місяці він провів у переїздах: відвідав 27 держав та особисто побував на багатьох конференціях з цієї теми. «Сприймалася ця інформація з дуже великим натхненням, і можна було припускати, що це стане масовим явищем», - згадує Гінзбург. Тому експерт здивований, що практика купівлі-продажу за криптовалюту не здобула належну популярність.

«Першим комом глини на могильний пагорб української бюрократії» називає Гінзбург успішний продаж нерухомості за криптовалюту. Він розповідає, що угоду ухвалили у прямому ефірі без фізичної присутності жодної зі сторін договору. Зайняло це всього лише 6 хвилин: достатньо побачити на телефоні оплачену суму криптовалюти і махнути рукою, аби підтвердити продаж. Так, використовуючи сучасні технології, люди більше не потребують маси посередників для укладання угод з купівлі-продажу.

Популярні новини зараз
Подивися уважно у трудову книжку: через ці "записи" українці залишаються без пенсії Молитися на індексацію не доведеться: українцям підказали, як збільшити пенсію Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

«Мине кілька років і знеціниться чиновницька професія. І ось цей факт є відповіддю на питання, чому це не набуло належного поширення», - пояснює бізнесмен. Окрім суб’єктивних причин, є й об’єктивні, наприклад, недосконалість та неготовність реєстрів. Тим не менш, як стверджує Марк Гінзбург, перемога криптовалюти залишається питанням часу.

Нагадаємо, експерт розповідає, як біткоїн вийшов на світовий ринок.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, Україні загрожує арбітражний штраф сумою на 3,5 млрд.