Експерт Українського інституту майбутнього Ілля Куса в програмі «Романенко. Беседы» розповів про відносини України з Китаєм.

«У нас китайський напрямок, принаймні до зміни уряду нашого, втрачений на якийсь час. Тому що я не уявляю, як можна їх повернути після ось цієї всієї історії (з «Мотор Січчю», - ред.). Ми прийшли в точку днища у відносинах з Китаєм, в яку йшли послідовно», - говорить експерт.

За його словами, відносини України з Китаєм в цілому почали погіршуватися після того, як Володимир Зеленський став президентом. Куса підкреслює, що вони продовжують погіршуватися.

«Воно починає обростати ще політичними моментами, вже пов'язаними з протистоянням зі Штатами. Тому що у китайців чітко вже сформувалася конкретна думка, що Україна – це маріонетка Штатів. І це дуже небезпечне насправді сприйняття. Воно ускладнює наші спроби вибудувати рівноправні і якісь більш-менш рівноцінні відносини з іншими країнами, тому що на нас будуть дивитися не як на якусь окрему державу», - сказав він.

Популярні новини зараз
Українці ломляться у ТЦК перед ухваленням нового закону про мобілізацію: але добровольцями "майже не пахне" "Відрізати два міста, прикриваючись миром": відомий екстрасенс визначив плани росії на травень 2024 Українці зможуть отримати грошову компенсацію: кому слід звернутися до відділення "Ощадбанку" Тіна Кароль пішла у відрив без одягу та зі склянкою: "Я зцілюю себе"
Показати ще

Раніше Знай.uа повідомляв, що економіст Атаманюк заявив, що санкції України проти КНР відлякують інвесторів.

Також нардеп Поляков розповів, що Україна може потрапити на компенсацію китайцям 3,5 мільярда доларів збитків.