У програмі «Що далі» на каналі «Знай24» політолог Олександр Мусієнко заявив, що кораблі НАТО стримують військову агресію з боку Росії в Чорному морі.

НАТО вирішило посилити свою присутність у Чорному морі, розповідає експерт, а відтак збільшило чисельність своїх військових кораблів. «Є чітке розуміння позиції НАТО і я думаю, що Україна повинна бути за це вдячна нашим партнерам», - стверджує Олександр Мусієнко. Так, кораблі НАТО охороняють фарватерну лінію, а по ній йдуть торгові судна в порти України.

Політолог вказує, що це рішення НАТО підтримують й інші держави, наприклад, Туреччина, Великобританія, Болгарія та Румунія. «І це фактично програма по забезпеченню безпеки і доступу торгових суден в українські морські порти», - пояснює він.

Отже, посилена присутність кораблів НАТО в Чорному морі стримує військову агресію з боку російського флоту та забезпечує охорону торгових суден, які прямують в українські порти.

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати
Показати ще

Нагадаємо, Мусієнко прокоментував ситуацію на Чорному морі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Мусієнко висловився про можливу загрозу Туреччини для РФ.