Український актор, поет-пісняр, телеведучий Петро Мага в програмі «Диалоги с Макаренко» розповів про свого діда, який в 1909 році поїхав працювати у США та повернувся до України через 17 років.

«Мій дід 17 років пропрацював в Сполучених Штатах Америки в Детройті. Я знайшов його хату…», - розповідає актор.

За словами Маги, його діду треба було подолати дуже складний шлях, аби потрапити до США з Закарпатської області.

«Він плив на кораблі, який називався «Лапландія» з Антверпена. А до Антверпена з села Раково Перечинського району Закарпатської області треба було добратися. А його брат плив кораблем «Карпатія», який прославився тим, що збирав людей із «Титаніка». Це були як маршрутки», - каже він.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо
Показати ще

Телеведучий зазначає, що сьогодні багато людей, які хочуть побувати у США, не можуть туди потрапити.

«Тому що вони теж оптимізуються. Трамп почав повертати назад своє виробництво, сказав, що я емігрантів пускати не буду, ми будемо від них захищатися, забувши про те, що цю країну зробили емігранти», - сказав Мага.

Журналіст підкреслив, що його дід повернувся додому після 17 років роботи у США.

«Я дуже мріяв побувати в Детройті, знайти там, де жив мій дід… Побачити це все і зрозуміти, як це його туди занесло, як він там відпрацював. Але він повернувся додому, він повернувся до свого коріння», - підсумував він.

Раніше Знай.uа повідомляв, що Бортнік розповів про причини рішення РНБО розслідувати голосування депутатів за Харківські угоди.

Також Знай.uа повідомляв, що Володимир Зеленський підтримав санкції проти Ігоря Коломойського.