Нещодавно американські спецслужби підготували чергову доповідь про російське втручання в останні вибори президента США на стороні Дональда Трампа. У доповіді згадується й український політик Андрій Деркач, який за це раніше вже піддався американським санкціям.

Наскільки серйозно варто ставитися до цієї доповіді та які наслідки він може мати? На ці питання в програмі «Романенко. Бесіди» відповідає капітан першого рангу Військово-морських сил США Гаррі Табах.

«У США система більш бюрократична і більш політизована, ніж в Україні. Тому і тут може бути політичний хід. Питання в тому, є доповідь про справу Деркача, чи ні. Хто бачив цю доповідь, кому вона була передана?», - проявляє скептицизм Табах.

Він наполягає, що велика частина ЗМІ в США, як і в Україні, налаштовані проти Дональда Трампа, тому в такому питанні їм не можна довіряти. Які б заслуги не були у Трампа, вони промовчать про них, зате опублікують будь-яку інформацію, спрямовану проти нього.

Однак Гаррі Табах допускає існування такої доповіді, але висловлює сумніви щодо її зміста. Нехай російське втручання дійсно було, але наскільки серйозне? Адже дії Росії могли звестися до декількох рекламних постів у Фейсбуці. Крім того, наполягає експерт, втручання в іноземні вибори - справа загальноприйнята. На виборах в Ізраїлі самі США підтримали суперника Біньяміна Нетаньяху, надавши йому чверть мільярда доларів. Те ж стосується й українських виборів, і російських.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Всі держави якоюсь мірою втручаються у вибори. Ось і українські ЗМІ постійно стверджували, що Трамп - виплодок пекла, а Байден прийде - порядок наведе. Та й дотепер вони продовжують це робити», - каже капітан Табах.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Гаррі Табах вказував, що в України, на відміну від Росії, є союзники.

Також він висловився з приводу телефонної розмови між Байденом і Путіним.