Ось уже скоро сім років, як триває військовий конфлікт між Україною і Росією на Донбасі. Знизити градус його напруження вдалося, але повністю погасити - ні. Які ж засоби для цього найкраще використовувати: військові, дипломатичні або ті та інші в поєднанні?

На це питання в програмі «Що далі» на каналі «Знай 24» відповідає капітан першого рангу Військово-морських сил США у відставці Гаррі Табах.

«Дипломати та військові роблять спільну справу, просто для других приходить час тоді, коли зусилля перших не дають результату. Але і дипломатія дієва тільки тоді, коли спирається на військову силу, недарма на прийманнях поруч з послом будь-якої країни стоїть військовий аташе - як красномовний натяк на готовність держави діяти, якщо потрібно, не тільки дипломатичними методами», - говорить він.

За словами Табаха, при погляді з боку створюється враження, що в України зараз відносини з Росією краще, ніж з США - принаймні, межа між ними відкрита, тому закриття телеканалів на багатьох справляє дивне враження.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Звертайте увагу на серійний номер: які гривневі банкноти можна продати за нечувані суми Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

«Ви дуже сильно програєте на інформаційному фронті. Але з військової точки зору, звичайно, у вас вже не Збройні сили 2014 року, коли молоді хлопці та дівчата з саперними лопатками йшли на російські танки. Озброєння інше, є багато кваліфікованих офіцерів. До того ж грає важливу роль допомога союзників - а у Росії союзників немає, крім Ірану, Сирії та Північної Кореї. Україна ж підтримують і США, і Європа. Головне - уникнути розколу в самій країні», - резюмує експерт.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Гаррі Табах прокоментував президентські вибори в США.

Також він порадив, що потрібно зробити Україні для вступу в НАТО.