Політолог Михайло Чаплига заявив у своєму блозі «Чаплига. Без питань», що теперішня українська влада, очевидно, сповідує Культ карго, тому що розраховує раптово розбагатіти на своїй імітації.

На думку експерта, сучасна влада не приховує своєї неосвіченості, а свої недоліки старається перетворити на сильні сторони, хоч це й не надто їй вдається. «Не бути, але здаватися – ось що для них головне», - каже Чаплига. Він додає, що політики підміняють поняття, адже вони вважають комунікацію реалізацією влади.

Чаплига пояснює, як працює комунікація на цьому рівні: правильна комунікація – це пропаганда, а неправильна – дезінформація, зокрема з боку Росії. З позиції колонізаторів підмінюється і поняття свободи: вона неправильна, якщо передбачає свободу слова, свободу думки і свободу дій, правильна ж позбавляє від совісті та моральних якостей.

«Транснаціонали під дахом своїх монополій вже багато століть грабують і поневолюють світ», - стверджує політолог. Принагідно Чаплига звертається і до історії. Зокрема, згадує, як 1884 року Німеччина давала права на дослідження земель з метою охорони інтересів компанії Карла Петерса, очільника німецької колонізації. У середовищі посольства метрополій зосередився приватний корпоративний транснаціональний лобізм. Чаплига же ставить питання, а чи не повторюється ця ситуація зараз в Україні?

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Але найстрашніше не це. Чаплига каже, що, по суті, цією ситуацією щиро переймаються лише прості люди, політики ж радше пишаються. «За ними сила посольств і корпорацій, а нам вселяють, що нічого змінити не можна, що ми частина глобального світового порядку, повинні знати своє місце і танцювати танці під бубон», - підсумовує він.

Нагадаємо, Петро Мага розповів, що треба зробити, щоб мати свою країну.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Мага прокоментував мовне питання у пострадянському просторі.