Якщо слова гімну “В своїм краї панувати не дамо нікому” будуть виконанні - українці матимуть свою національну ідею та країну.

Про це сказав народний артист України Петро Мага в ефірі програми “Діалоги з Макаренком”.

Петро Мага розповів, чи є в Україні національна ідея і що треба зробити, щоб вона з’явилась.

“Є така пісня, пісня номер один в Україні - це гімн український. “В своїм краї панувати не дамо нікому”, все, крапка. Якщо тільки один пункт з гімну буде виконано - ми будемо мати свою країну. Там є різні дані, одні кажуть, що ми на четвертому, інші кажуть, що ми на шостому місці по ресурсах на планеті. У нас є все, ми багатюща країна. У нас одна Запорізька область в своїх надрах має більше, ніж вся Австралія разом взята”, - сказав Петро Мага.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Він зазначив, що у кожної країни своя національна правда і потрібно дозволити їм мати своїх героїв, навіть якщо для інших це неоднозначні особистості.

За його словами, у провідних країнах світу висаджують мільйони дерев, щоб таким чином змінювати свій клімат. Зокрема, цим займаються у Японії та в Ізраїлі.

“А ми вирубуємо, вирубуємо і вирубуємо, в угоду світової оптимізації. Нам хочеться оптимальним чином приєднатися до європейського світу. Нам кажуть - везіть нам дрова, матеріали - ми вам будемо меблі продавати. А можна ми будемо у себе меблі ці випускати, люди будуть мати роботу, люди будуть мати можливість продавати з доданою вартістю. І тоді світ буде інакшим”, - додав Мага.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов обґрунтував недоцільність переведення української на іншу абетку.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що політолог розповів, як Зеленському увійти в історію.