Свої думки щодо пропозиції перевести українську мову з кириличної абетки на латиницю висловив у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» футуролог Олексій Толкачов.

«Це одна з дурниць, яка існує в українців вже не перше століття», - коментує футуролог пропозицію перейти на латиницю. Він також зазначає, що такі думки існували в українському середовищі ще в часи Тараса Шевченка.

На його думку, це кидання у крайнощі, слідування моді чи беззаперечна довіра новим віянням. Насправді ж підстав для таких кроків Толкачов не бачить. «Немає сенсу вестися на миттєву моду, якщо ми розуміємо щось вічне і глибоке в собі», - стверджує він.

Експерт стверджує, що виникнення цієї проблеми є результатом того, що українське суспільство ніколи не ставить собі питання про причини тих чи інших дій. «Українцям треба шукати відповіді на запитання “навіщо? ”», - стверджує він. І це стосується не лише переведення мови на іншу абетку, але й, наприклад, реформ чи передачі повноважень президента парламенту.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи А що так було? Українець "категорично відмовився" від повістки - чи підтримав його суд Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Мова має бути зручним функціональним інструментом спілкування і обміну інформацією», - каже він. А відтак будь-яке її ускладнення з політичних причин призведе до її вимирання.

Нагадаємо, Толкачов розповів про перспективи англійської мови в Україні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що футуролог пояснив, чому важливо зберегти українську мову.