Чи може англійську мову в Україні стати другою офіційною, нарівні з українською? І до яких наслідків це призведе? І найголовніше: чи розв'яже це проблему незнання англійської мови?

Ці питання в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» розглядає футуролог Олексій Толкачов.

«Пройде десятиліття, перш ніж українці вивчать англійську мову. Але уявіть собі, наскільки іноземцям буде легше заходити з інвестиціями в країну, всі закони якої, крім української мови, будуть продубльовані ще й англійською. Адвокати та нотаріуси будуть вільно спілкуватися цією мовою. В кінцевому підсумку, навіть в районних адміністраціях теж можна буде отримати послуги англійською мовою», - вважає футуролог.

За його словами, цей захід необхідний, щоб Україна стала конкурентоспроможною в глобальному світі. Правда, вона вб'є бізнес перекладачів - але він і так повинен відмерти в найближчі десятиліття. З цим завданням буде справлятися штучний інтелект.

Популярні новини зараз
Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

«Зараз я хочу вивести питання мови з дуже болючою політичної площини в прагматичну. Річ не в тому, чого нам хочеться, а в тому, якими ми повинні стати, щоб бути конкурентоспроможними в третьому тисячолітті в глобальному світі. Якщо ми й далі будемо закриватися у своїй фортеці та говорити тільки українською - ми станемо країною-музеєм і перестане розвиватися», - говорить Олексій Толкачов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він назвав чотири основні професії майбутнього.

Також Толкачов описав майбутню систему освіти.