У наш час для юнака чи дівчини доступ до вищої освіти відкривають або хороші оцінки, або хороші гроші. Що повинно прийти на зміну такій системі в майбутньому?

Це питання в програмі «Що далі?» на каналі «Знай 24» відповідає громадський діяч, філософ і футуролог, автор «Омріяна Україна» Олексій Толкачов.

«Початкова освіта буде масовою, абсолютно недорогою, або зовсім безкоштовною. Для дітей вона буде, скоріше, розвагою - діти стануть не просто пізнавати світ, а пізнавати його із задоволенням», - каже гість програми.

Він зазначає: хто виховує дітей, той і конструює майбутнє, закладаючи думки та формуючи світогляд. Толкачов запропонував уявний експеримент: Україна створила в віртуальної реальності віртуальну школу з прописаною програмою від першого до десятого класу, і перевела цю програму на всі мови. В цьому випадку всі діти світу навчалися б за нашими програмами, але при цьому не могли б зустрічатися та обговорювати між собою те, що дізналися. Така система коштувала б дорого - але це інвестиція в глобальне майбутнє світу. Країна, яка створить її, вважає експерт, буде правити світом.

Популярні новини зараз
Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

«Я вірю, що такою країною може стати Україна. А університети вже не потрібні. У багатьох спеціальностях і професіях достатньо або курсів, або - якщо мова не йде про інженерії, технічних професіях і медицині - батькам вже зараз варто відправляти дітей відразу після школи на практику. Поки діти не прив'язані до необхідності заробляти гроші, вони можуть поміняти десяток робіт, напрацювати різні навички, і вже до дев'ятнадцяти років мати портфоліо», - зазначає Олексій Толкачов.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він прокоментував успіхи України у сфері цифрових активів.

Також Толкачов розповів про можливості локальних валют.