У програмі «Политика наизнанку» військовий експерт Дмитро Снєгирьов розповів про перехоплення інформації щодо планів України Росією.

«Аналіз останніх подій свідчить про те, що будь-які українські плани, дивним чином, стають відомі російському керівництву і вони виходять з заявами на випередження. Це фактично нівелює зусилля української дипломатії і українського політичного проводу. Це було, до речі, із так званими «мирними» пропозиціями від представників не Росії, яка позиціонує себе як третя сторона фактично як посередник, а з боку безпосередньо квазіреспублік», - зазначив Снєгирьов.

За словами експерта, важливий момент, що ці «пропозиції» пролунали на випередження. План української сторони був запропонований після і це виглядало як відповідь на план бойовиків, а не як українська пропозиція щодо врегулювання ситуації на сході.

«Виникає питання, про яке перехоплення дипломатичної і інформаційної ініціативи йде мова? Про що тоді розповідав спікер української делегації Арестович, говорячи про те, що ми перехопили ініціативу і можемо спокійно «курити бамбук»?», - підкреслив Снєгирьов.

Популярні новини зараз
З 1 жовтня українські АЗС різко змінять ціни на пальне Обережно, поставте коробку на місце: українців попередили про небезпечні яйця у супермаркетах Доплата 944 грн: хто з пенсіонерів може розраховувати на допомогу Пенсіонери з картками ПриватБанку можуть залишитись без грошей: у чому проблема
Показати ще

Як зазначив ведучий, Арестович заявив, що план бойовиків є копією української пропозиції, яку запропонував Кравчук. У плані Кравчука є дуже важливий пункт – термін проведення виборів на окупованих територіях. Снєгирьов нагадав, що за планом Кравчука, наприкінці березня повинні були відбутись вибори на неконтрольованих територіях. У цьому запропонованому плані все прив’язано до конкретних дат.

«Якщо усе прив’язано до конкретних дат і цей план є копією українського плану, то відповідно прив’язка з датою виборів відпадає вже автоматично», - підкреслив експерт.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Снєгирьова, що Офіс президента взяв курс на знищення ОПЗЖ.

Раніше для Знай.ua Снєгирьов розповів про збільшення статків олігархів під час кризи.