У програмі «Политика наизнанку» співголова громадської ініціативи «Права справа» і військовий експерт Дмитро Снєгирьов розповів про збільшення статків олігархів, попри економічну кризу та пандемію.

«На цьому тижні «Forbes» оприлюднив новий список олігархів, статки яких, за рік пандемії та економічної кризи, не зменшилися, а збільшилися. Причому, збільшилися вони кардинально: в середньому статки зросли від 600 млн до 1 млрд доларів», - зазначив Снєгирьов.

За словами ведучого, експертами вважається, що зростання статків пояснюють коливанням цін на сталь і нафту. За підрахунками Снєгирьова, статки усіх українських олігархів зросли сумарно на 6-7 млрд доларів.

«Уявіть собі, доволі «грубі» гроші, враховуючи те, що діра у бюджеті нараховує приблизно таку саму суму. І тут виникає питання щодо ефективності державного менеджменту: якщо приватні структури, які належать фінансово-олігархічним групам, за рік жорсткої економічної кризи змогли не лише втримати свої позиції, а відповідно збільшити у рази свої статки, то чому Україна залежить від зовнішніх позик?», - підкреслив Снєгирьов.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

На думку експерта, Україні не вистачає ефективного державницького менеджменту, який б дозволив в умовах пандемії не лише вирішити питання малого та середнього бізнесу, а ще й наповнити державну скарбницю.

Нагадаємо, Знай.ua публікував, що Снєгирьов розвіяв плітки про можливий наступ бойовиків.

Раніше Знай.ua поширював думку Левченка, що конфлікт навколо острову Тузла – репетиція окупації Криму.