Про те, навіщо і як Юлія Тимошенко забрала собі виборців Віктора Ющенка, повідомив у програмі Руслана Бізяєва «Культ особистості» політолог та історик Кость Бондаренко.

«Коли вони зрозуміли, що Ющенко більше не боєць, вони всі звернулися саме до Тимошенко», - розповідає гість програми. Так, підписання колишнім президентом України Універсалу національної єдності 2006 року розчарувало в ньому абсолютно всіх. На фоні цього розчарування, відповідно, вигравала Юлія Тимошенко, вважає політолог, до неї й перейшли виборці Віктора Ющенка.

З цих же причин не виникло свого часу й нового союзу цих двох політичних фігур. Мовляв, Ющенко був відпрацьованим матеріалом, а його позиції – слабкими. «Якби вона пішла на союз з Ющенком – удвох вони показали б значно гірший результат, ніж окремо», - переконаний Бондаренко.

Він розповідає, що західний світ теж мав свою реакцію на події в Україні. Зокрема, вони теж зневірилися в президенті, його команді, оточенні та правлінні, а відтак не вимагали жодної коаліції, а радше придивлялися до нової ситуації.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

На той час, нагадує Бондаренко, і «Партія Регіонів» була іншою: серед її завдань та ідей були і НАТО, і Євросоюз. Словом, тоді вони не сприймалися як протилежність до Західної Європи, це сталося вже пізніше – у 2008 році, коли партія змінила свій курс.

Нагадаємо, Бондаренко заявив, що Європа розуміла, що Україна була змушена балансувати між Сходом і Заходом.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Зеленський збирається йти на другий термін.