У 2007 році "Партія регіонів" не сприймалася, як щось вороже Заходу і Європа розуміла, що Україна була змушена балансувати між Сходом і Заходом.

Про це сказав політолог Кость Бондаренко в ефірі програми “Культ особистості”.

"У 2007 році “Партія регіонів” не сприймалася, як щось вороже Заходу. Захід чудово розумів, що Україна в той час змушена була балансувати між Сходом і Заходом і вона однозначно проєвропейською стати в той час не могла. Вона не могла стати однозначно проросійською. Вони розглядали це як внутрішні політичні сили, які балансують між Сходом і Заходом, спекулюють саме на східній і західній риториці, але при цьому вони чудово розуміли, що це політичні сили, які заробляють гроші всередині України", - сказав Кость Бондаренко.

Він зазначив, що вони також розуміли, що ці політичні сили базуються на бізнес-інтересах еліт і ідеологія для них лише ширма.

"Тому саме для Заходу було важливо, щоб Україна була прогнозованою, щоб Україна була стабільною, Україна грала свою роль транзитної держави, через яку проходив транзит критично важливих для Заходу енергоносіїв та інших речей, які в результаті забезпечували внаслідок цих балансів працездатність цієї системи", - додав політолог.

Популярні новини зараз
Комунальники встановлюють нові тарифи з 1 травня: кому приготуватися до подорожчання Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

За його словами, в той час ще не було чіткого протистояння між геополітичними гравцями і не була порушена монополярність світу - світ був американоцентричним.

Як повідомляв Знай.ua, Єрмолаєв розповів про військову корупції за часів Порошенко.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що Бізяєв вважає, що у влади немає стратегії.