У програмі «Конституційна кухня» Архімандрит, доктор філософських наук, професор Стокгольмської школи теології Кирило Говорун розповів, що американська Конституція утворилась від Божих завітів.

«Пілігрими приїздили до Нового світу з Англії, де вони не могли більше жити, бо їх не влаштовувала політична система англійської Корони. Вони хотіли побудувати суспільство, яке б відповідало їхньому власному релігійному баченню», - зазначив Говорун.

Слід зазначити, що перші паломники, які заснували Плімутську колонію на півночі Америки, дістались нового світу у 1620 на торговому судні «Мейфлавер». Вранці 16 вересня 1620 року корабель, очолюваний капітаном Крістофером Джонсом, вийшов з англійського міста. На його борту знаходилися 102 переселенця: 41 дорослий чоловік, 19 жінок і дітей, а також як мінімум дві собаки. Одна дитина народилася під час плавання. Екіпаж корабля становив 25-30 чоловік. Самі себе переселенці називали пілігримами.

«Серед них були юристи. І от один із тих юристів, які очолювали другу хвилю паломників, був Джон Вінтроп, який є ключовою фігурою в американській політичній культурі. Він був і юристом і проповідником. Коли друга група повинна була висадитись біля Плімуту, вони зібрались і вирішили обговорити, що вони хочуть побудувати на цій землі. Вони хотіли побудувати більш справедливе, відповідне їхнім релігійним ідеалам суспільство», - розповів Говорун.

Популярні новини зараз
Виправдання не спрацюють: ТЦК жорстко покарають чоловіків за відмову "Спочатку їй потрібно...": відома тарологиня відповіла, чи врятує Україну жінка ТЦК похвалилися, на скільки мільйонів вдалося "подоїти" ухилянтів Сніг, мінусова температура та сильний вітер: синоптикиня розповіла, чи буде рання зима восени 2024 року
Показати ще

За словами експерта, паломники вважали, що їм потрібна допомога Бога і вони заключили з ним договір-заповіт. Дослідники вважають, що таких запотів було багато. Перші пуритани підписували такі заповіти і вважали, що Бог це бачить і ніби «ставить печатку». Вважається, що саме з цих заповітів з Богом й виросла американська Конституція.

Нагадаємо, Знай.ua поширював, що Друзенко розповів, що російські бойовики можуть звинуватити Україну в недотриманні умов перемир’я.

Раніше Знай.ua публікував, що Олексій Толкачов розповів, як Україні досягти світового панування.