Активність з українського боку за загостреного конфлікту на Донбасі лише погіршить ситуацію: у такому разі російські бойовики всю провину за порушення перемир’я покладуть на Україну.

Таку думку висловив правник Геннадій Друзенко у програмі «Романенко. Бесіди».

Друзенко зазначає, що стан української армії на сьогодні залишає бажати кращого, а тому збройна активність з її боку не закінчиться перемогою у війні, але дасть змогу російським бойовикам звинуватити Україну в агресії та недотриманні перемир’я.

«Путіну з Навальним потрібна така ж маленька переможна війна», - пояснює експерт. Росія зі свого боку вже давно готується до такого розкладу подій, зазначає правник: в самопроголошеній «ДНР» готують інформаційний резонанс. Водночас Друзенко звертає увагу, що це лише один із можливих варіантів, якщо врахувати переважання сил РФ.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники Зобов'язали передати списки: ТЦК посилює "полювання" на ухилянтів Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

Та головну проблему експерт вбачає в тому, що за Україну б’ються українські солдати, кожна втрата яких болісна, а Росія зі свого боку ж використовує українських громадян у цій війні. Отже, у цьому їхня перевага. «“Гарматне м’ясо” буде не російським, не треба буде вести “Вантаж 200”», - каже він.

На думку Друзенка, для РФ дуже важливим моментом є показати, що перемир’я зірвалося через обстріли з боку українських військовиків. «Тепер головне, хто на кого вкаже пальцем», - вважає експерт. Водночас він надає дані ОБСЄ: якщо ще в лютому зафіксовано не так багато обстрілів, лише 5-10, то з березня їхня кількість виросла до 120-150.

Нагадаємо, Снєгирьов розповідає, чи є прориви в ситуації з мирним урегулюванням на Донбасі.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Толкачов розповів, як Україні досягти світового панування.