Автор і ведучий програми «Політика навиворіт» Дмитро Снєгирьов не бачить перспектив мирного врегулювання ситуації на сході України через неузгодженість дій «нормандської четвірки».

Він констатує цілком очевидний факт: відбувається завуальований політичний тиск на керівництво нашої країни. Політолог розтлумачує, яку подвійну гру в «норманському переговорному процесі» веде, зокрема, Німеччина.

«Тут взагалі до бабки можна не ходити, аби говорити про те, що позиція Німеччини полягає в абсолютній підтримці українського плану Б, який, знову таки, підкреслюю, ніхто не бачив ні з наших західних, ні з американських партнерів. Позиція Німеччини досить прагматична. Вона захищає свої економічні інтереси, які полягають у тому, аби добудувати «Північний потік-2», незважаючи на американські санкції», - пояснює політичний експерт.

Він прокоментував позицію ще одного ключового гравця процесу з урегулювання збройного конфлікту на сході – ОБСЄ. Діяльність цієї організації не раз зазнавала критики і з боку України, і з боку сепаратистів.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

«Для імплементації «мінських домовленостей» потрібна політична воля усіх підписантів: України, Росії, Франції, Німеччини та ОБСЄ. Підписантами також умовно можна вважати представників так званих квазіутворень. Так-от, коли ОБСЄ говорить про політичну волю всіх сторін, в першу чергу, йдеться про Україну», - розповідає Снєгирьов, який виявив низку суперечностей у позиції не лише Німеччини та ОБСЄ, а й Франції.

Він ставить риторичне запитання: «А звідки взявся той мирний план, про який говорить пан Єрмак? І чи взагалі він готовий до виконання? Якщо виходом із цієї тупикової ситуації є пропозиція щодо залучення Сполучених Штатів до перемовного процесу, то тут треба згадати ще позицію Міністерства закордонних справ України. Зокрема, заяву пана Кулеби, що Сполучені Штаті ніколи не пристануть на той цирк театру абсурду під назвою «Мінський перемовний майданчик». Якщо це так, то про який якісний прорив ідеться?»

Нагадаємо, ексзаступник Постійного Представника Президента України в АР Крим Олександр Левченко розповів про деталі конфлікту навколо острову Тузла.

Раніше «Знай.ua» поширювало заяву Снєгирьова, що український суверенітет треба захищати будь-якими шляхами.

А тим часом "Слуга" Зеленського Василь Вірастюк мітить у "рятівники" українського села.