Майбутнє України можна розглядати в контексті життя людини, або ж з точки зору історії, оскільки з огляду на це політики повинні ухвалювати рішення.

Про це сказав політтехнолог Максим Карижський в ефірі програми “Романенко Бесіди”.

"З точки зору історії - сто років, не такий вже великий термін. З точки зору людини, звичайно, це все кошмар. Але і Європа в темні століття жила. Тому, тут же є ще яка обставина істотна - ми Україну і майбутнє як обговорюємо: в рамках свого життя або трохи більше довго?", - сказав Максим Карижський.

Він зазначив, що це питання, на яке повинен відповісти політик, тому що можливо, що шлях, який він обирає, складе трохи більше 30 років.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям доступна нова грошова допомога: хто отримає понад 10 тисяч гривень Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

"І є, знову-таки, проблема підстав - якщо я вибираю ту чи іншу мету, то чому, яке я маю право. Все-таки те, що підстави потрібні, на це навіть вказують ось ці наші постійні 30-річні спроби наших лідерів, політиків, громадських діячів, ці підстави шукати. Де - в минулому? Ну немає їх там. Що зробиш, 800 років тому Київ програв конкуренцію за державність Москві. Ну, так сталося. Немає в минулому відповідей на те, якою бути Україні, тому що доводиться щось нове робити. Ми борсаємося поки", - додав політтехнолог.

Як повідомляв Знай.ua, Толкачов назвав професії майбутнього: візіонер-філософи, психологи та конструктори.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що футуролог пояснив, чому важливо зберегти українську мову.