Будь-яке суспільство будується на якихось нормах, а в основі норм лежить якийсь принцип. На яких принципах засновано українське суспільство?

Свій погляд на це питання в програмі «Романенко. Бесіди» висловлює політтехнолог, глава консалтингового агентства Karyzhsky. Communications Максим Карижський.

«Якщо ми продовжуємо рухатися з трендом вмираючої УРСР, то нам ніяких змін не треба. Але якщо нам потрібні зміни, то треба на щось спертися. У нас є проблема з рефлексією, ми наступаємо на одні й ті ж граблі. Щоб розірвати це погане колесо повторень, потрібно на щось спертися», - вважає гість програми.

Успішні дії, на його думку, неможливі без опори на якийсь абсолют. Наприклад, в олігархів такий абсолют є - це віра у всесилля грошей. Цим і обумовлений їх успіх. Але на що спиратися політику, державному діячу - одним словом, керівнику? У нинішній Україні опора у нього може бути така ж, як в олігархів, тобто гроші. Але в цьому випадку Україна приречена програвати в зіткненнях з товариствами, які засновані на інших принципах.

Популярні новини зараз
Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«Гроші як абсолют стосуються тільки того, хто ними володіє. Але що робить людина, яка керує містом, областю, країною? Вона повинна управляти цим для людей. Так, це, звичайно, в ідеалі. Але якщо ми не прагнемо до ідеалу - ми знаходимося під впливом інших ідеалів, просто не помічаємо цього», - вважає політтехнолог.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, Сергій Карижський висловив думку, що Україна цікавить США тільки в контексті відносин з РФ.

Також він прокоментував українські політичні скандали, пов'язані з Джо Байденом.