У програмі Гаррі Табаха «On target» правозахисник Олександр Кудінов, який займався порятунком військовополоненим в зоні ООС, розповів про позиційну війну на Донбасі.

«Реальних боїв у нас немає зараз насправді. Що таке позиційні бої, якщо позиціям більше трьох днів? Це вже мертва позиція. Я в армії служив і знаю, що таке пристріляна точка або навіть якщо вона не пристріляна, але більше трьох днів на ній перебувати – це самогубство», - заявив Кудінов.

За словами правозахисника, в України 7-ий рік одна позиція і при бажанні будь-якою стороною це може бути знищено дуже швидко.

«Просто створюється видимість війни: гинуть люди, йдуть небойові втрати, п'яні в ДТП розбиваються. Я не бачу, щоб українська армія зросла. Так, у нас є боєздатні підрозділи, але у нас найвище керівництво так і не змінилося на більш боєздатне. Хтось виріс, але я вважаю, що для 7-го року війни це такий «мізер», який просто не змогли знищити», - підкреслив Кудінов.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також, гість програми нагадав, що діти, які народилися в 2014 році на Донбасі, вже пішли в школу, і вони не знають, що таке українська влада. А ті, кому в 2014 році було 12 років, вже можуть бути військовослужбовцями так званих «ЛДНР».

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Котенкової, що поки економіка в кризі ніякі експерименти з накопичувальними пенсіями не дадуть ефекту.

Раніше для Знай.ua Коростельов розповів як в Україні зараз йде справа з ракетобудуванням.