У програмі «Суть событий» журналістка Катерина Котенкова розповіла про перспективи підйому пенсій у поточній економічній ситуації.

«Лазебная не відзвітувала президентові, скільки доведеться чекати до пенсій по 7 тисяч. А це не менше 15 років. Платити ж українцям доведеться вже зараз, і ці пенсійні відрахування люди сприймуть як ще один податок – це заявив глава Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин», - зазначила Котенкова.

Журналістка прокоментувала попередні проекти по накопичувальних пенсій: куди в наших умовах вкладати гроші, як забезпечити їх примноження (або хоча б банально захистити від інфляції), як захистити людей від пенсійних шахраїв, які можуть зібрати кошти і просто зникнути в невідомому напрямку. Відповідей на всі ці питання поки немає.

«Поки економіка в кризі ніякі експерименти з накопичувальними пенсіями не дадуть ефекту. Потрібно розвивати економіку і тоді ніякі накопичувальні пенсії не знадобляться. А якщо люди самі захочуть відкладати собі на старість, то для цього їм держава не потрібна, вони самі вирішать куди і скільки», - підкреслила Котенкова.

Популярні новини зараз
Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків "Втратимо територію України аж до Дніпра": командир Президентської бригади налякав прогнозом Орендарі можуть привласнити житло? Що треба знати Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари
Показати ще

На думку ведучої, дефіцит грошових коштів є вже зараз. І є загроза, що проблему з дефіцитом, влада буде вирішувати не стільки за рахунок впровадження накопичувальної системи, скільки за рахунок скорочення числа людей, що мають право на пенсії. Тобто за рахунок підвищення пенсійного віку при паралельному збільшенні мінімального необхідного трудового стажу.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Котенкової, що всього в Україні близько 2,7 млн ​​працюючих пенсіонерів.

Раніше Знай.ua поширював прогноз Котенкової, що субсидії не допоможуть.