З 1 квітня проведуть ще один перерахунок пенсій. На цей раз він торкнеться тих людей, які після виходу на заслужений відпочинок по досягненню пенсійного віку продовжили працювати.

У програмі «Суть событий» журналістка Катерина Котенкова розповіла про деталі і алгоритми підвищення пенсій.

«Усього в Україні близько 2,7 млн ​​працюючих пенсіонерів. Варто сказати, що таким пенсіонерам перераховують пенсії щороку 1 квітня тільки в тому випадку, якщо у них набралося 12 місяців додаткового стажу. В такому випадку це обов'язкова умова, яка повинна бути неухильно дотримано», - зазначила Котенкова.

За словами журналістки, якщо людина виконала вимоги щодо стажу (30 років для жінок і 35 років для чоловіків) – пенсію підвищують на 2% прожиткового мінімуму; сам розмір "чистої" пенсії збільшується на 2%. Наприклад, якщо розрахунковий розмір пенсії становить 6000 грн, то після 24 місяців додаткового стажу підвищення складе 120 грн.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили" Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

«Це не єдине підвищення пенсій, яке відбудеться в цьому році. Також запланований перерахунок виплат на літо і зиму. Але поки ніяких подробиць про розмір надбавок невідомо», - підкреслила Котенкова.

Нагадаємо Знай.ua публікував заяву Котенкової, що думка про те, що багатії не будуть красти – це міф.

Раніше Знай.ua поширював прогноз Котенкової, що субсидії не допоможуть.