У програмі «Суть событий» журналістка Катерина Котенкова розповіла про принципи бідності сучасної України.

«Карл Маркс стверджував, що бідні люди ніколи не будуть голосувати за багатих, тому що вони знаходяться у стані класової війни. Бідні повинні, по Марксу, проводити у парламент таких же бідних, які повинні відстоювати їхні інтереси. Наша ж практика, у нашій країні, доводить протилежне. Невже це психологія? А може менталітет? Невже це закладено в наших людях десь на підсвідомому рівні? Наша людина краде всюди, де є можливість безкарно вкрасти. Де б він не працював: на заводі або в Верховній Раді. При цьому бідна людина впевнена, що якби він був багатий, то він ніколи б не крав», - зазначила Котенкова.

За словами журналістки, у більшості бідних людей в голові народжується переконання, що на виборах треба голосувати за багатих людей, тому що багаті красти не будуть. І начебто правильно мислимо, але дорогі мої, не з нашим менталітетом. Тому бідні ніколи не голосують за бідних. Бідні зневажають інших бідних і заздрять багатим.

«Тим часом думка про те, що багатії не будуть красти – це міф, помилкове твердження, психологічна помилка, яка відображає внутрішні комплекси бідних людей», - підкреслила ведуча.

Популярні новини зараз
Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Якою буде погода у травні для українців: чи ховати парасольки та куфайки після квітневих дощів "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі
Показати ще

Нагадаємо, Знай.ua публікував, що Котенкова розповіла, скільки Китай витратив на боротьбу з бідністю.

Раніше Знай.ua поширював прогноз Котенкової, що субсидії не допоможуть.