Президент Росії відповідальний за смерть чотирнадцяти тисяч громадян України, тож недавня заява президента США Джо Байдена про те, що Володимир Путін – вбивця, відповідає дійсності.

Про це сказав екс-заступник Постійного Представника Президента України в АР Крим, колишній Надзвичайний і повноважний посол України в Боснії та Герцоговині Олександр Левченко. Дипломат дав інтерв’ю Дмитру Снєгирьову – політологу, співголові громадської ініціативи "Права справа" в програмі «Політика навиворіт».

«Путін ввійде в історію як людина, яка понівечила міждержавні українсько-російські відносини. Він понівечив зв’язки між народами, які дійсно були дружніми. Цим кроком він усе розтоптав, плюнув в обличчя всьому українському народу», - вважає дипломат.

Він назвав оцінку, яку дав російському президенту очільник Сполучених Штатів, справедливою і своєчасною.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Заява Байдена – це дуже сильний хід, зокрема інформаційний. Нарешті ми називаємо речі своїми іменами. Загинуло 14 тисяч громадян України. Якби не було намагання анексії Криму і не зайшли проксі-російські війська на Донбасі – цих чотирнадцяти тисяч не було б. Путін ображається, що начебто його обізвав колега-президент не дуже дипломатично. Але хто віддав наказ на входження російських військ на українську територію, при тому що у нас базовий договір про дружбу і співробітництво?», - продовжує Левченко.

Він зауважив, що Росія за наказом однієї людини порушила всі чинні домовленості між державами, які існували десятиріччями.

«У нас договір про непорушність наших кордонів. У нас ще 200 двосторонніх документів – це величезний пласт! Скажу як історик: порушення такої кількості домовленостей ще не було в історії міжнародно-правових відносин», - констатує він.

Олександр Левченко зазначив, що «приємно вражений такою позицією американського президента».

«Одна коротка фраза, але вона містка, зрозуміла, і нарешті називається перша особа. Без Путіна ніхто не зробив би жодного кроку. Саме він міг зупинити цю бойню, цю ненависть, яку посіяв між двома народами», - резюмує він.

Раніше Левченко нагадав, що країни НАТО заощадили близько трильйона доларів на тому, що ми ядерно роззброїлися.

Як повідомляв Знай.uа, путінські окупанти нахабно "шиють" по воїнах ЗСУ на Донбасі: підстрелили одного і не зупинилися.

Також відомо, що в Росії масово гинуть свідки путінських звірств на Донбасі: знайшли повішеним.