Українська армія є погіршеним уламком радянської військової машини і для змін потрібна концентрація ресурсів, озброєння і кращих людей.

Про це сказав журналіст Юрій Бутусов в ефірі програми “Романенко Бесіди”.

“Нам потрібні зміни, якісна перевага має будуватися на професійній армії і на такій дуже простій і дуже короткій аксіомі: кращі солдати мають отримати краще забезпечення і краще озброєння. Тобто, концентрація ресурсів, озброєння і кращих людей - оце це якісна перевага у війні. Все це відсутнє у радянських арміях і пострадянських арміях, і українській армії, яка дійсно є погіршеним уламком радянської військової машини, взагалі жодним чином не змінена”, - сказав Юрій Бутусов.

Він зазначив, що все, чим зараз сильна Україна, її оборона і армія - забезпечується виключно ентузіазмом і мотивацією конкретних людей.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

“Але це не результат військового будівництва. Армія не виховує воїнів. Вона не виховує, не створює якісь нові спроможності, які були б якісно сильніші, ніж та армія, наприклад, яка була в 2014 році. За сім років війни, 7 років - 21 сторіччя, досі відсутня автоматизована система управління військами”, - додав Бутусов.

За його словами, досі ураження цілей на фронті здійснюється за допомогою волонтерських систем та планшетів, оскільки жодна з систем не прийнята на озброєння.

Бутусов відмітив, що зараз всі ресурси йдуть на реалізацію старих планів, замість того, щоб скеровувати їх туди, де вони потрібні.

Як повідомляв Знай.ua, Кривоніс зазначив, що територіальна оборона повинна була бути створена на початку 2000 років.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що боєць ЗСУ "Шустрий" зберіг віру в Україну за 7 років на передовій: "Ми вже не ті".