В ефірі програми «Конституційна кухня» Геннадія Друзенка генерал ЗСУ Сергій Кривонос розповів про слабку демографічну політику в Україні, слабкі місця територіальної оборони, а також пояснив, чому влада навмисне придушує спроможність народу самостійно захищатися та виказувати свою думку.

«З моєї точки зору, якраз територіальна оборона повинна була бути створена на початок 2000 років і найпізніше, це останній дзвінок, який залунав і попередив - це Тузла (Конфлікт навколо острова Тузла, - ред.) чітко було показано якраз оті агресивні наміри Росії, що вони ніколи не заспокояться і не зупиняться», - розповів Кривонос.

Він зазначив, що питання полягає в тому, що вся влада і керівництво країни протягом останніх 30 років були по своїй ментальності не державниками, а безпосередньо князями, які хотіли царювати і не працювати над безпекою власного народу. Кривонос заявив, що влада навмисне залякує людей, які можуть виказувати свою точку зору, адже боїться їх навіть без зброї.

«Бо в нас до влади приходять, аби не створити порядок і розвивати країну, а щоби вирішити всі свої питання. На жаль, ситуації з будь-якими президентами, які приходять до влади, показують рівень держави. Зростання економічного практично немає, у нас тільки руйнування, що стосується навіть втрати людського ресурсу», - каже Кривонос.

Популярні новини зараз
ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" "Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Він зазначає, що за 30 років незалежності ми втратили практично половину людського ресурсу, а з іншої половини також достатньо великий відсоток старшого покоління - тих, хто вже не працює.

«Демографічна політика в державі не підтримується, не розвивається і навіть під час війни, коли величезна кількість людей виїхала з окупованих територій Донбасу. Держава повинна була провести таку політику, щоб люди залишились. А слава богу, робочих місць достатньо, особливо, що стосується сільських районів - ці руки затребувані», - розповів Кривонос.

Раніше Кривонос заявив, що за 24 роки незалежності в українській армії було вбито касту офіцерів, які спроможні самостійно приймати рішення.

Нагадаємо, Знай.ua повідомляв, що Левченко вважає, що результати кримського референдуму сфальсифіковані.