У програмі «Романенко. Бесіди» український дипломат Олександр Левченко заявив, що анексія АР Крим виходить на рівень проблеми міжнародної безпеки, а також дипломат повідомив справжні результати голосування кримчан за приєднання до РФ.

Передусім гість програми нагадує, що вже минуло 7 років з цього псевдореферендуму, за результатами якого Крим ввійшов до складу Російської Федерації. Тим не менш, він розповідає і про різницю між даними, яку опублікував Кремль, а це 90% за від’єднання від України, і тими, які були насправді. Отож, цифри були інші, і за приєднання до Росії проголосувало не так багато кримчан.

«У Криму не було ще критичної маси того, щоб населення півострова так би взяло і, так би мовити, “повертаємося до Росії”», - стверджує Олександр Левченко. На його думку, проросійських сил на півострові налічувалося до 25% максимум, але 35% абсолютно точно були проти Росії. Отож, більшість була проти офіційних результатів референдуму, тому Левченко висловлює жаль з приводу ситуації, що склалася.

З іншого боку, дипломат закликає залишити горювання і почати розв’язувати цю проблему. У цьому плані надважливим є створення Кримської платформи – вона дозволить підняти питання деокупації півострова на міжнародний рівень. Натомість поки що Україна не виносила це питання на загал.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

«Ми постійно повинні заявляти, що кримське питання не є питанням двосторонніх українсько-російських відносин, а це питання європейської, а, можливо, навіть всієї міжнародної безпеки», - вважає він. На підтвердження своєї думки, Левченко нагадує, що остання у світі спроба анексії – це 1945 рік. Щодо Донбасу, то цей конфлікт має інший формат, вказує дипломат. Отож, ситуація із Кримом руйнує міжнародне право та загрожує міжнародній безпеці.

Нагадаємо, Левченко вважає, що анексія Криму відбулася за абхазьким сценарієм.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Кривонос пояснив причини, через які владі вигідне негативне ставлення до армії.