Олександр Кудінов, правозахисник і рятівник полонених на Донбасі, розповів у програмі Гаррі Табаха «On target» про те, як його взяли у полон бойовики самопроголошеної «ДНР».

«Я вивозив тих, кому загрожувала смерть», - стверджує правозахисник. Він каже, що про переховування та лікування поранених писав у Інтернеті, зокрема на Facebook, тобто жодної таємниці навколо його діяльності не було. Тим не менш, одного разу, як розповідає Кудінов, його затримали через підозру участі в диверсіях, додавши, що він в розшуку вже майже 3 місяці.

У полоні Олександр Кудінов провів 33 дні. Він також пояснює, що часто людина з одного полону відразу потрапляє в інший, адже протилежний бік завжди підозрює завербування та в принципі хоче дізнатися всі деталі. Тим не менш, Кудінова ця участь минула, українські військові ним не цікавились.

«Коли я був затриманий, для мене взагалі не стояла ціль вийти. За мене пропонували і обмін, і викуп, але я відмовився», - стверджує правозахисник. Він додає, що допомогу пропонували ті, кого він сам раніше врятував: люди хотіли зібрати кошти на викуп без втручання СБУ.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Нагадаємо, Чаплига назвав причини актуалізації обговорення теми «вагнерівців».

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що правозахисник розповів про деталі та труднощі порятунку людей з полону у зоні ООС.