Для української митної служби 2019 і 2020 роки були досить невдалими. Що далі?

На це питання в однойменній програмі на каналі «Знай 24» відповідає колишній глава цього відомства Анатолій Макаренко.

«Спостерігаючи за відсутністю виразної та зрозумілої митної політики в країні, я можу дати тільки песимістичний прогноз - попри всі зусилля глави митного відомства, якого я підтримую. Відсутність такої політики призводить до того, що українська митниця не має сьогодні зрозумілого статусу - вона як пасербиця між правоохоронними органами, і як фіскальний пилотяг всередині податкового відомства. Заїжджі пройдисвіти радять перетворити митницю країни в митний «Макдональдз»», - обурюється він.

За його словами, закордонні експерти рекомендують: дівчатка і хлопчики в красивих костюмах повинні стояти на кордоні та з посмішкою зустрічати бізнесменів і їх товари. І це при тому, що зараз всі країни світу оберігають свій суверенітет і економічну безпеку.

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

«Нам пропонують: нумо розкриймо обійми, одягнемо білі сорочки та красиві бантики. Що ж стосується модернізації та цифровізації, то для цього, крім благих спонукань, повинні бути гроші. Я не бачу в бюджеті на 2021 рік грошей на розвиток митної інфраструктури, електронних сервісів і так далі», - зазначає Анатолій Макаренко.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, він розповідав про негативний вплив Міністерства фінансів на роботу Державної митної служби.

Також Макаренко стверджував, що це відомство може принести державі не менш грошей, ніж МВФ.