Футуролог Олексій Толкачов у програмі «Що далі» на каналі «Знай24» пояснив, що являє собою сучасна українсько-російська війна, адже перемога в ній передбачає розуміння її сутності.

Гість програми заперечує гібридний характер війни на Донбасі. На його думку, розмови про це почалися з тієї причини, що українська влада не оголосила її війною. «На початковому етапі ми проводили лише антитерористичну операцію», - нагадує він.

Мовляв, ми самі завинили, назвавши її гібридною. «Якщо ми промовчали - це не проблема того, хто на нас напав, це наша проблема», - запевняє Толкачов.

Принагідно експерт згадує, як 1941 року Японія порушила міжнародне правило, напавши на Сполучені Штати Америки без жодного попередження. Тоді і започаткувалася ця практика, і почали вживати не найчесніші методи, серед них інформаційна та психологічна війна, а також проникнення на території ворога та інші. Якщо поглянути, що відбувається в Україні, то можна побачити і підкуп командування, і проксі-структури.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Якщо на гривню більше – субсидію не отримаєте. Який дохід повинен бути для пільги Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

Отже, з цієї позиції, зазначає Толкачов, воєнний конфлікт на Донбасі – це типова сучасна війна, що відбувається між Україною та Росією.

Нагадаємо, Бутусов заявив, що війна з Росією стала для України академією.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бутусов вважає, що Росія намагається вторгнутися через український енергоринок.