У програмі «А як насправді?» блогерка Мирослава Бобровська назвала три ключові елементи, які забезпечують високий рівень життя в кожній державі, а також розповіла, у якому стані вони перебувають зараз в Україні.

«Правильно кажуть, хочеш знищити країну - забери у неї освіту, медицину і їжу», - зазначає блогерка. Отже, це і є ті три ключові елементи якісного життя у державі. Далі вона розповідає про ситуацію з кожним із них в Україні.

Серед проблем із освітою українців Бобровська передусім називає відсутність двох останніх класів школи – 10 та 11 – у невеличких містах, де кількість мешканців не сягає 50 тисяч осіб. У такій ситуації пропонується відвідувати навчальні заклади великих міст. Але в доцільності такої пропозиції вона сумнівається: потрібно їздити щодня і витрачати на це кошти. Окрім того, існує проблема із низькою якістю викладання. А сучасний світ, зазначає блогерка, ставить новий виклик – дистанційне навчання. Зокрема, це вимагає наявності високошвидкісного Інтернету та відповідної техніки.

Бобровська коментує і скасування ДПА в останніх класах молодшої та середньої школи, тобто у 4 та 9. «Об'єктивно це теж дуже поганий дзвіночок і свідчення того, наскільки МОН боїться облажатись», - переконана вона. Свою позицію блогерка обґрунтовує провалом організації дистанційного навчання. Мовляв, оскільки ДПА покаже надзвичайно низькі результати знань, то хай краще не показує ніяких. З іншого боку, помилкою був взагалі анонс рішення МОН: школярі розслабляться і зовсім не будуть вчитися. У такому разі краще було би сказати про скасування ДПА незадовго до його проведення. Отже, освітня політика України, робить висновок вона, не далекоглядна.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу "Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати
Показати ще

Не в кращому стані, на думку Бобровської, перебуває й українська медицина. Вона в принципі ставить під сумнів її наявність. Мовляв, всього лише однією краплею є професійні лікарі в морі браку апаратури, ліків, їхньої вартості та жахливого стану медичних установ.

Щодо їжі, то, вона хоч є, але її якість залишається під питанням. Блогерка розповідає, що продукти харчування на українському ринку модифіковані і хіба придатні для мінімальної підтримки життя. «Поступово, непомітно для нас, ця їжа вбиває», - переконана вона. Якісний товар експортується, а імпортується – сумнівний.

Нагадаємо, Котенкова розповіла, що приватним клінікам не вигідно укладати договір з НЗСУ.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Бобровська прокоментувала конфлікт між Байденом і Путіним.