Співробітники Управління державної охорони стежать за тими, кого охороняють - депутатами, членами Кабміну та політиками.

Про це сказав член Комітету з питань національної безпеки, оборони і розвідки Олександр Ковальов в ефірі програми Михайла Чаплиги “Скажи-ка, дядя”.

Він зазначив, що УДО стежить за депутатами, членами Кабінету міністрів, політичними і громадськими діячами, а також працівниками Офісу Президента.

"Тобто, ті, кому доступні співробітники УДО. Кого охороняємо, того і стежимо. Дуже проста схема. А якщо вони охороняють перших осіб держави, починаючи від президента і закінчуючи Нацбанком, або той же суд у нас, до речі, і знімається інформація. Кудись вона тоді, за логікою, стікається. А раз вона стікається, значить вона десь зберігається. Якщо вона десь зберігається, значить вона десь складується і в потрібний час вона десь спливає і комусь передається", - сказав Олександр Ковальов.

Популярні новини зараз
Вистачить на продукти й навіть комуналку: ПриватБанк нарахує клієнтам по 2500 грн кешбеку Номер буде заблоковано: абоненти Lifecell можуть втратити найдорожче Якщо не встигли здати в банк – радійте: монети номіналом 5 копійок можна дорого продати Зібрав долари на "чорний день" - отримай штраф: в Україні змінилися правила зберігання валюти
Показати ще

За його словами, СБУ тут ні при чому, а УДО має свої функції і величезні повноваження, а також фінансування.

"На жаль, УДО зараз не в кращій формі. Велика частина кадрів, на жаль, втрачена. Люди звідти йдуть з якихось причин... Я думаю, що керівництво саме буде знати, а якщо це цікаво президенту - як у нього справи в його гвардії. Особистій гвардії президента. Я вважаю, що УДО - це особиста гвардія президента, це та опора, яка повинна працювати на інститут президента, яке б прізвище він не називав", - додав Ковальов.

Як повідомляв Знай.ua, охорона, папір і прання - на що Верховна Рада "зіллє" мільйони.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що ЗМІ розповіли про "подвиги" потенційного глави Управління екології КМДА Олександра Возного.