Українців попередили про те, що якщо у них не буде вистачати трудового стажу для того, щоб отримувати пенсії, то вони можуть взагалі залишитися без виплат. Тому що ніяких додаткових виплат тепер для таких людей не передбачено. Про це розповіла журналістка Катерина Котенкова в програмі "Суть подій" на Youtube.

«Головною проблемою того, що українці залишаються без пенсій, є нестача стажу, який в рамках пенсійної реформи щорічно збільшується. Можливо, ці вимоги ще кілька разів поміняються. Але якщо ґрунтуватися на дані, які є актуальними на сьогодні, то в 2028 році для виходу на пенсію за віком в 60 років він складе 35 років», - розповіла блогер.

Котенкова підкреслила, при цьому варто враховувати, що за весь останній час Україна пережила не одну економічну кризу. Наприклад, після розвалу Радянського Союзу багато людей залишилися без роботи або були змушені працювати без офіційного працевлаштування. Таким чином у них немає офіційного трудового стажу за цей період часу.

«Навіть сьогодні близько половини українців працездатного віку не мають офіційних доходів, а, значить, і стажу, необхідного для призначення виплат. Через сім років пенсійного віку досягнуть українці, які народилися в 1968 році. Цілком ймовірно, ці люди не будуть мати необхідної кількості стажу. Тільки якщо весь цей час вони не працювали в бюджетній організації», - сказала Котенкова.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам видадуть сертифікати на 400 гривень Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Котенкова повідомила про те, що наша влада розповідає, що у нас ще нормально виходять на пенсію, мовляв, в інших країнах пізніше. Добре, але в інших країнах і пенсії вище. І рівень життя інший.

«У Кривому Розі один з супермаркетів міста викинув на смітник прострочений товар. Продукти в сміттєвому баку побачили літні люди і почали вибирати їх. Я коли бачу такі відео мені соромно за нашу країну. Жебраки пенсіонери, які не заслуговують на таке життя», - резюмувала Котенкова.

Нагадуємо, Знай.ua повідомляв зі слів Котенкової, що стаж працюючого пенсіонера збільшується.

Також раніше Котенкова: За що будуть жити люди, які знову залишаться без роботи?