У Дніпрі почалось будівництво нового аеропорту, який планують завершити за три роки.

Про це сказав міністр інфраструктури України Владислав Криклій в програмі “Суб’єктивно з Янікою Мерило”.

“У нас насправді вже розпочалося будівництво буквально на днях (Дніпровського аеропорту - ред.), 15 чи 16 березня. Поки що підготовчі роботи, але вже власне виробничі і по терміналу, і по злітній смузі. Весь проєкт реалізації розрахований на три роки, але ми зробили у такий спосіб, щоб через рік-півтора, тобто, на завершення наступного літа був готовий термінал і можна було через перон і, наскільки я розумію, рульожну доріжку - вже до старої смуги під’єднати і можна було приймати літаки. А за наступні 1,5-2 роки вже завершити повністю проєкт і вже функціонувала б нова смуга”, - сказав Владислав Криклій.

Він відмітив, що у такий раціональний спосіб можна експлуатувати стару смугу і при цьому надати жителям Дніпра нову смугу, на яку вони заслуговують.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

“Потім ще і якісна першокласна смуга з’явиться і взагалі фантастика, можна трансатлантичні рейси виконувати”, - додав міністр.

За його словами, старий термінал буде на тому ж місці, і з ним можуть розбиратись попередні власники.

“Класний формат, я думаю, що ми будемо по ньому рухатись, коли держава на себе бере зобов’язання, будує саму злітну смугу, а концесіонер, приватник, він будує аеропорт, тому що це теж не малі гроші”, - зазначив Криклій.

Як повідомляв Знай.ua, Львівський аеропорт хочуть передати в приватні руки.

Окрім цього, Знай.ua повідомляв, що глава "Украерорух" підвищив собі зарплату, поки персонал отримує копійки.