У своєму блозі «Політика навиворіт» співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов заявив, що Євгена Шевченка, який відомий широкому загалу як «позаштатний агент НАБУ», і фігурант низки кримінальних справ щодо корупційних схем, пов'язаних з "Укроборонпромом", використають для дискредитації НАБУ. Також Дмитро Снєгирьов розповів, чому у нього виникли питання щодо участі Семенченка у операції по економічній блокаді окупованих територій.

«Свого часу Семенченком та іншими нардепами була організована так звана економічна блокада. Чому так звана? Скажімо, я був дотичний до тих подій. Я зустрічався з Семеном Семенченком в його готельному номері і, власне, після цієї зустрічі риторика щодо блокади окупованих територій і Семенченка, і людей, які працювали разом з ним, змінилася», - каже Снєгирьов.

Він розповів, що якщо попередня звучала теза щодо звільнення військовополонених як одна з вимог до РФ, потім вони пояснили Семенченку, що варто пояснити наявність напівкримінальних і кримінальних схем щодо постачання вугілля з окупованих територій і, відповідно, контрафактного товару, а це в першу чергу тютюн, горілка і золото - золоті вироби які вироблялися на фабриці «Агат», місто Ровеньки Луганської області.

«Власне й ті пікети, які були встановлені Семенченком, фактично перекривали основні контрафактні потоки, зокрема тютюну, горілки та того ж самого золота. Але є один показовий момент, який виник під час цієї блокади, коли Семенченком і його людьми було заблоковано потяг, а потім з незрозумілих причин цей потяг пішов, фактично його люди його розблокували», - розповів Снєгирьов.

Він пояснив, що питання у нього виникли з огляду на те, що була оперативна інформація, що рухомий склад бойовиків ремонтується на українській території. На думку експерта, коли був заблокований цей потяг, перше, що треба було зробити слідчим, якщо вони дійсно хотіли і мали на меті довести власне цю інформацію - це перевірити наявність ремонтної бази. Тобто, чи пройшла вона ремонтну підготовку, і в якому напрямку цей рухомий склад йшов.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну
Показати ще

«Але потяг був розблокований і, скажімо так, як речовий доказ він вже не міг фігурувати. Тому коли СБУ висуває до Семенченка деякі звинувачення, у мене великі питання щодо участі самого Семенченка у цій операції. Але я ще раз підкреслюю, як на мене, то основна ціль цієї операції – це, скоріше за все, все ж таки агент НАБУ Шевченко і його участь у скандалі, пов’язаному з ПВК Вагнера», - заявив Снєгирьов.

Він розповів, що якщо суд обере запобіжний захід Шевченкові не тільки цілодобовий домашній арешт, але й тримання під вартою, то, на його думку, буде активізоване кримінальне розслідування і справ, пов’язаних з Свинарчуком. Тобто будуть тиснути вже на п’ятого президента України Петра Порошенка і використовувати Шевченка в моменті дискредитації НАБУ.

«Але головне - це власне його покази у фільмі щодо зриву кампанії затримки бойовиків ПВК Вагнера. Погодьтесь, після виходу фільму українській стороні, українським спеціальним службам досить легко пояснити присутність цього персонажа себто, його так званих доказів, наявністю кримінальних проваджень і зведенням особових рахунків. І, до речі, мене досить таки ще здивував один момент: за даними Bellingcat, СБУ займає 6 місце в переліку спецслужб світу. Це досить показовий момент», - каже Снєгирьов.

Раніше Знай.ua розповідав, хто такий екснардеп Семенченко та агент НАБУ Шевченко, яких запідозрили у створенні ПВК.

Нагадаємо, Мусієнко назвав ймовірних союзників України в питанні деокупації АР Крим.