Обговорюючи у програмі Дмитра Снєгирьова «Політика навиворіт» тему створення Кримської платформи та проведення деокупації півострова, політичний експерт Олександр Мусієнко припустив, де Україні шукати союзників у цьому питанні.

Мусієнко розповідає про останні події на мапі світу, що стосуються територіальних проблем України. Зокрема він згадує колишнього англійського посла в Туреччину, фігуру з широкими політичними зв’язками, який вирішив стати на чолі британської розвідки Мі-6. Тоді ж президент України під час візиту теж зустрівся з цією розвідкою. А після цих подій, розповідає експерт, Великобританія дала згоду на будування для України ракетних катерів, а Туреччина – безпілотників.

На думку політолога, вітер дує з боку Великобританії, як мінімум їхній парламент проявляє активність та розуміння до українського питання. Окрім цього, не можна забувати, що зараз з їхнього боку йде потужна ініціатива надати свої кораблі для патрулювання Чорного моря.

«Британія може і має бути одним із наших ключових союзників, як, до речі, і Сполучені Штати», - робить висновок Мусієнко. Партнерство у цих напрямках надзвичайно важливе.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Якщо говорити про Францію, то їхня позиція, вважає політолог, не однозначна. Тим не менш, він не поспішає вішати ярлики та давати гучні заяви про проросійські настрої Франції, тим паче, контакт із цією державою так чи інакше доведеться підтримувати. Принагідно Мусієнко згадує чи не єдину рефлексивну реакцію Макрона серед інших представників Європи на те, що відбулося в Нагірному Карабасі.

Туреччину, каже він, теж можна розглядати як союзника у перспективі. З іншого боку, Ердоган досі не визнає, що те, що сталося з АР Крим, - анексія. Але він послідовний у плані військово-технічного співробітництва. «В плані політичної безпеки якась співпраця вибудовується все-таки», - підсумовує Мусієнко.

Нагадаємо, Мусієнко заявив, що міжнародне право на нашому боці.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Снєгирьов не сумнівається у здатності ЗСУ дати відсіч Росії.