Відомий український політолог, співголова ГІ «Права справа» Дмитро Снєгирьов у своїй програмі «Політика навиворіт» розповів про закулісні «ігри» сепаратистів напередодні засідання тристоронньої контактної групи з питань урегулювання конфлікту на Донбасі.

«Напередодні засідання тристоронньої контактної групи квазіутворення «ДНР», і в першу чергу, Російська Федерація йдуть на відвертий дипломатичний тиск, шельмування. Скидається теза під час проведення так званого форуму «Русский Донбасс» про можливість розширення територій «ЛНР» і «ДНР» до адміністративних кордонів Луганської та Донецької областей. Тобто включення територій, які контролюються ЗСУ», - розповідає експерт.

Він визнає: такі речі негативно впливають на суспільні настрої.

«Відразу в українському суспільстві починається: «Зрада!», «Паніка!», «Це можливість військової ескалації та переходу частин Першого і Другого армійського корпусу безпосередньо в наступ на позиції ЗСУ!», - аналізує Снєгирьов.

Популярні новини зараз
Йдеться майже про 10 тисяч гривень: скільки сьогодні мають отримувати українські пенсіонери Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Втім, зазначає він, сьогоднішня ситуація кардинально відрізняється від тієї, коли збройний конфлікт на Донбасі тільки розпочався: «Стан боєздатності Збройних сил України не той, що був у 2014 році. Українська сторона володіє в повному обсязі інформацією щодо стану подій, які відбуваються на окупованих територіях».

Водночас експерт зауважує: проросійській сепаратисти постійно вдаються до провокацій і тиску на Україну.

«Невипадково і проведення батальйонно-тактичних навчань фактично на всіх полігонах на території квазіутворень. Наразі, за оцінками спеціалістів, і ця інформація підтверджена місією ОБСЄ, за місцями, забороненими мінськими домовленостями, знаходиться до 170 одиниць ствольної артилерії і важкої бронетехніки. Якось дуже дивно проходять одночасно батальйонно-тактичні навчання на всіх, без винятку, штатних полігонах Першого і Другого армійського корпусів», - наводить приклад він.

Однак, попри все, немає сумнівів у дієздатності української армії, яка захищає незалежність держави в зоні ООС.

«У нас не має бути жодних сумнівів щодо можливості Збройних сил України дати кваліфіковану відсіч російським загарбникам», - резюмує Снєгирьов.

Нагадаємо, український пілот запропонував росіянам "вийти" з літака над Кримом: "Всім іншим хорошого польоту".

Раніше Снєгирьов розповів про міжусобиці терористів, у яких вони звинувачують Україну.

Знай.uа повідомляв про те, що Захарченко має власного спеціаліста з вибухів.