В ефірі програми «Політика навиворіт» Дмитра Снєгирьова політичний експерт Олександр Мусієнко пояснив, чому він прихильник того, щоб називати події в Криму анексією, а не окупацією і розповів, наскільки загрозливою є ситуація на півострові.

«Все ж таки, мені здається, що прикрити і просто сказати, що це всього-навсього окупація, не можна, тому що давайте називати речі своїми іменами. Фактично з моментів гітлерівської Німеччини в історії новітньої Європи це сталося вперше, коли держава просто бере і захоплює територію», - пояснив Мусієнко

Саме тому він наголосив на тому, що потрібно не соромитись називати речі своїми іменами, незважаючи на те, що багато хто каже, що це не настільки значущо. Сам експерт зазначає, що це справді має значення.

«Зрештою тут міжнародне право на нашому боці. Я можу сказати глядачам, що є дуже хороша книжка «Анексія Криму - міжнародний злочин» професора, на жаль, покійного Задорожнього, фахівця з міжнародного права. Я пригадую, цю книгу представляли кілька років тому і казали, що це позовна заява України до РФ, фактично якраз за матеріалами анексії», - розповів Мусієнко.

Популярні новини зараз
Громадський транспорт подорожчає для всіх, окрім пенсіонерів: скільки доведеться платити з 1 травня ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Один день – 1 гривня: "Київстар" підказав як користуватися послугами майже задарма Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

Тому, на думку експерта, ситуація, яка складається в Криму зараз, є загрозливою. Він нагадує про стратегічну авіацію, що здатна нести тактичні ядерні боєзаряди, літаки типу ТУ, і зазначає, що вже є вже інформація про те, що можуть бути і ядерні боєголовки, яка є різною у різних джерелах.

«Хтось каже, що вже є, хтось каже, що планують розмістити. Але якщо є авіація, то значить є ризик того, що вона для чогось передбачена, в першу чергу - це нести ядерні боєзаряди. Вочевидь, є такий ризик, що там це з’явиться, і ситуація є фактично вкрай загрозливою», - заявив Мусієнко.

Як раніше повідомляв Знай.ua, Левченко вважає, що результати кримського референдуму сфальсифіковані.

Нагадаємо, Кривонос заявив, що він знає, які накази було віддано росіянам, коли вони захоплювали Крим.