Політолог Тарас Загородній розповів, чому насправді експорт вакцини від коронавірусу Covishield з Індії в Україну припинився, а також повідомив деталі цієї справи у своєму блозі «Тарас Загородній говорить».

Експерт нагадує, що Індія припинила поставки нібито через відсутність вакцинації в Україні. Мовляв, вони розцінили це як особисту образу, а винні у всьому самі українці. Але насправді, каже Загородній, ця інформація фейкова, а правдива причина припинення експерту інша.

Зараз потреба у вакцині Covishield зросла в самій Індії, а відтак будь-який експорт такого необхідного товару припинився. Він зазначає, що ця інформація, по суті, у вільному доступі на англомовних інтернет-сайтах. Натомість українська влада ж, поширюючи фейк, вважає політолог, лише приховує власні промахи у цій справі.

«Насправді контракту як такого не було», - зазначає Загородній, додаючи, що в Україну прибула лише пробна партія, 500 тисяч, якої не вистачило навіть на вакцинацію жителів столиці держави. Тим часом лунали різні відмовки з боку уряду та звинувачення навіть не в бік прем’єра та влади загалом, а в бік опозиційних кіл.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років "Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Щодо закликів вакцинуватися на показ з боку громадських лідерів експерт висловлюється іронічно: «Як вдало помітили люди в інтернеті, це як рекламувати хліб під час Голодомору».

Нагадаємо, Плачкова заявила, що морякам необхідно надати пріоритет у вакцинуванні.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Степанов попередив українців про важкий квітень з ковідом.