Анатолій Амелін, засновник Українського інституту майбутнього, на прохання ведучого програми «Романенко. Бесіди», окреслив масштаби втрат, до яких призвела несприятлива демографічна ситуація в країні.

Передусім гість програми пояснює, як працює капіталізм: оплата людини за виготовлений продукт нижча, аніж його вартість на ринку. З цієї позиції всі люди – споживачі. За потреби кошти для споживання можна взяти в кредит. Амелін підраховує, що загалом доросла людина витрачає сотні тисяч доларів, зараз на них можна придбати будинок, квартиру, автівку тощо.

Несприятлива демографічна ситуація, пояснює експерт, впливає на економіку України. Так, чисельність населення знижується, нація деградує, «розпорошується» по всьому світу, але це й означає, що знижується чисельність споживачів. Отже, це б’є й по економіці держави.

«Наступні 10-20 років – це десятки мільярдів доларів», - підраховує Амелін масштаби втрат України. Якщо ж звернутися до конкретики, то, каже він, це 40 мільярдів доларів за наступні 10 років, а ще варто врахувати ВВП, яке зараз становить 150 мільярдів. «Ці 150 млрд – це обсяг продукту, який ми щорічно виробляємо, і, як мінімум, третю частину від цього ми втрачаємо через “ненароджуваність”», - підсумовує Амелін.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей
Показати ще

Нагадаємо, Амелін розповів, як в Україні підвищити продуктивність праці.

Раніше Знай.uа повідомляв про те, що Василець не бачить реальної боротьби з олігархами.