Україна ще з 2014 року піддається російської агресії, але й інші країни від неї не застраховані. Не в останню чергу це стосується прибалтійських держав, зокрема, Естонії. Наскільки зараз велика загроза для неї?

Свою думку з цього приводу в програмі «Суб'єктивно з Янікою Мерило» висловлює естонський політичний діяч і журналіст, член Партії реформ, заступник голови комісії із закордонних справ Рійгікогу Марко Міхкельсон.

«Так, в Естонії, як і в Україні, відчуваються загрозливі віяння зі сходу. Але Естонія зацікавлена ​​мати нормальні відносини з усіма сусідами, в тому числі - в майбутньому - з Росією. Ніхто не хоче загострення, ніхто не хоче війни - а вона, на жаль, уже сім років виглядає цілком реальною», - зазначає політик.

Але, за його словами, маючи справу з таким сусідом, який готовий використовувати військову силу для реалізації своїх зовнішньополітичних інтересів, доводиться готуватися до протидії. У Естонії як члена НАТО є багато важелів для того, щоб стримувати агресивність сусіда.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

«Але дуже важливо те, що ми могли б на міжнародному рівні спільно боротися за стримування Росії», - вважає Марко Міхкельсон.

Раніше, як повідомляє Знай.ua, цей політик засудив антиукраїнську ініціативу міністра внутрішніх справ Естонії.

А Яніка Мерило прокоментувала хід диджиталізації в цій балтійській країні.