У власному блозі «Tomenko online» глава політичної партії «Рідна країна» Микола Томенко розповів про тенденцію отримання вчених ступенів нечесним шляхом серед високопосадовців.

««Зашкваром» тижня стала дискусія, яка заполонила соціальні мережі, про те, скільки у нас кандидатів докторів-наук, хто може стати і чому народні депутати рвуться стати науковцями. Приводом до цієї дискусії стало оголошення у інформаційному бюлетені Міністерства освіти і науки про те, що знаменитий Ілля Кива, який спілкується з журналістами і громадськістю здебільшого ненормативною лексикою, виявляється, скоро стане кандидатом наук у сфері державного управління», - зазначив Томенко.

Томенко сказав що, Кива написав дисертацію на тему «Як громадянське суспільство впливає на рішення правоохоронних органів». Ця дисертація була написана, відштовхуючись від досвіду ЄС. За словами ведучого, цікава деталь полягає в тім, що Кива позиціонує себе як фаната Путіна та «друга» проросійського світу, а ЄС вважає середовищем, де одні неадекватні люди.

«Він вирішив присвятити дисертацію досвіду і традиціям Європейського союзу, ну звісно, може він і не читав її. Вихід із ситуації, на мою думку, полягає в іншій, радикальній системі перегляду підготовки науково-дисертаційних досліджень. У випадку з Кивою, моя порада дуже проста – проведіть онлайн-трансляцію засідання дисертації, щоб кожний подивився, як він представляє цю дисертацію, і які запитання йому задають. Тоді стане абсолютно зрозуміло, наскільки він вивчив досвід європейських країн», - підкреслив Томенко.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

На думку ведучого, треба знайти певний механізм, щоб припинити «штампування» дисертацій та наукових ступенів для високопосадовців.

Нагадаємо, Знай.ua публікував заяву Томенка, що черкаський драмтеатр імені Тараса Шевченка – сумна історія, яка нікого нічому не навчила.

Раніше для Знай.ua Микола Томенко розповів про парламентські парадокси: монобільшість діє, як опозиція.